Hívjon minket a 0620-379-4446 telefonszámon (H-SZ 10-16, CS-P 10-17, Szo 10-15 óra között)

vagy írjon az info@bellabutor.hu e-mail címre!

Blog
BellaBútor
2022.10.31 09:17

Csalódásmentes bútorválasztás! - Erre figyeljen, ha bútort vásárol - 2023-ban!

Csalódásmentes bútorválasztás! - Erre figyeljen, ha bútort vásárol - 2023-ban!
Bútor vásárlás előtt áll és a legjobb döntést akarja meghozni? Egy bútor nem kis befektetés és hosszútávra szól. Bútort vásárolni az internetről elég kockázatos, hiszen nem látjuk élőben, nem látjuk milyen anyagból van, mennyire strapabíró, milyen szerelvényekkel van felszerelve.

 

Éppen ezért a méretek és a design mellett még van pár fontos paraméter is, amire megéri már a vásárlás előtt odafigyelni! Ha nem akar csalódni, akkor olvassa végig cikkünket, mert megmutatjuk, hogy mi az a 3+1 dolog, amire érdemes figyelni, hogy Ön is elégedett legyen a megrendelt bútorával.

1. A bútor anyagvastagsága

Tartósság és biztonság szempontjából a legfontosabb paraméter a bútor anyagvastagsága! Ha 16 mm-nél vékonyabb a bútorlap, az később egy szoba átrendezéskor elég komoly problémákat is okozhat. Hiszen a lap annyira vékony, hogy a bútor szinte alig bírja el a saját súlyát.

 

Ezért a mi kínálatunkban a legtöbb bútor 16/18 mm vastagságú laminalt bútorlapból és/ vagy MDF előlapokkal kombinálva készül. Az ágyaknál pedig több gyártó 20-22 mm vastagságú elemekkel erősíti az ágykeretet, ezzel is biztosítva a hosszútávú stabilitást.

 

Tipp: Ne vásároljon 16 mm-nél kisebb anyagvastagságú bútort, mert annak gyenge strapabírósága.

 

FONTOS! Ha nincs a webáruházban feltüntetve a bútor anyagvastagsága, akkor gyanakodjon és kérdezzen utána!

 

2. A bútorszerelvények minősége

A második legfontosabb paraméter, hogy a bútor milyen minőségű szerelvényekkel van felszerelve. A tartósság mellett a minőségérzetet és az elégedettséget nagy mértékben befolyásolják a szerelvények.

 

Hiszen nem mindegy, hogy a fiók, amikor kihúzzuk, akkor ki tud-e esni, esetleg hangos vagy lágyan záródik hangtalanul. Mik a szerelvények, amikre ode kell figyelni? Ezek a bútorpántok, fogantyúk, fióksínek, tolóajtó szerelvények, vasalatok. Milyen szerelvényeket válasszon? Fontos, hogy csak minőségi fióksíneket válasszon, amik halkan és lágyan záródnak. Fogantyúkból is inkább a fémet válassza, nehogy a műanyag a kezében maradjon. Tolóajtók esetében is érdeklődjön, hogy mennyire minőségi a szerelvény, mert ha egy gagyi kínai kerül beépítésre, akkor gyorsan elhasználódnak.

 

Nálunk csak minőségi fióksínekkel és egyes modelleknél lágyan záródó vagy gombnyomásra nyíló ajtórendszerekkel találkozhat.

 

FONTOS! Ha nincs a webáruházban feltüntetve a bútorszerelvények minősége, akkor gyanakodjon és kérdezzen utána!

 

3. Panaszkezelés

Senki sem tökéletes, a gyártók, a futárok és a webáruházak sem. Éppen ezért előfordulnak hibák, főleg egy ennyire összetett termékkel kapcsolatban, mint egy bútor. Éppen ezért nagyon fontos az, hogy olyan webáruházból rendeljen, ahol van elérhető ügyfélszolgálat és ahol visszahívják Önt, ha nem tudták felvenni a telefont!

 

Mi bármilyen kérdés / probléma / panaszkezelés esetén azonnal rendelkezésükre állunk, és legkésőbb a következő munkanapon visszahívjuk vásárlóinkat.

 

Fontos! Csak olyan webáruházból rendeljen, ahol vannak valós vásárlói vélemények, vásárlók által küldött képek.

 

(A vásárlóink által küldött képgalériánkat itt tudja megtekinteni: https://www.bellabutor.hu/spg/254885/Vasarlok-fotoi)

+1. A szállítás módja

Valamint még egy plusz tippet is szeretnénk adni Önnek. Egy kis háttér információt: a legtöbb bútor webáruház gyűjtő szállítással dolgozik. Vagyis megvárja, hogy egy-egy kamionnyi áru megrendelésre kerüljön és csak ez után kezdi el kiszállítani a bútorokat.

 

Ezáltal teljesen kiszámíthatatlanná válik a szállítási idő, hiszen van aki több hetet vár a bútorára van aki pedig 1-2 napot. Így van, aki bútor nélkül lesz több hetet is akár és lesz akinél még nincs meg az új bútor helye, de már megérkezik a csomag!

 

Ezzel szemben mi a vásárlóink minél jobb kiszolgálása miatt nem gyűjtő szállítással dolgozunk, azaz nem várjuk meg, míg egy-egy kamionnyi áru kerül megrendelésre és aztán azokat leszállítjuk, hanem minden egyes rendelést egyenként és majdnem azonnal (akár másnap) feldolgozunk és kamionra teszünk.

 

Nem kis energiát fektetve a gyártókkal való kommunikációba és a teljes logisztika lebonyolításába - mindez most már majdnem rutinszerű, 4 év kemény munka eredménye, sok-sok személyes és online találkozó után, árán.

Összegezés

Összegezve tehát, ha Önnek fontos az időtállóság, a minőség és nem szeretne csalódni a megrendelt bútorban, akkor válasszon legalább 16 mm anyagvastagsággal rendelkező bútort, ami minőségi szerelvényekkel van szerelve.

 

Olyan webáruházból rendeljen, ahol ha probléma van, megoldják azt és nem kell hónapokat várni a panasz rendezésére. Valamint ha fontos Önnek a szállítás minősége is, akkor kerülje a gyűjtő szállítással dolgozó webáruházakat.

 

Sikeres és csalódásmentes vásárlást kívánunk Önnek!